Kirjoitukset ajalta toukokuu 2017

Viihtyisä piha nostaa kiinteistön arvoa

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Jätepisteen uusiminen on taloyhtiölle aina investointi, mutta järkevästi toteutettu ratkaisu saattaa säästää paljon rahaa ja vaivaa arjessa.

Jätepistettä uusittaessa investoinnille pitäisi aina laskea kustannus sen koko elinkaaren ajalle. Jätepisteiden kohdalla käytetään vähintään 20 vuotta. Näin pitkällä välillä ratkaisut, jotka vaikuttavat esimerkiksi jätehuoltomaksuihin vuositasolla tai huoltokuluihin, tekevät jo varsin merkittäviä eroja eri ratkaisujen välillä.

Lataa opas ja lue lisää,...

Siistin pihan suunnittelu alkaa jätepisteen sijoituksesta

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Kun asukkaat hermostuvat pihansa epäsiistiin ilmeeseen ja kehnoon käytettävyyteen, syynä on melkein aina epäsiisti jätepiste ja polkupyörien sekava säilytys. Jätepisteellä on käytävä lähes päivittäin.  Jos kulku sinne on epäkäytännöllinen ja käyttökokemus masentava, sen vaikutukset asukkaiden arkeen ovat merkittävät.

Huonokuntoinen jätekatos tai pihalla rivissä seisovat jäteastiat vaikuttavat koko pihan viihtyvyyteen. Lisäksi hajuhaitat ja puutteellinen paloturvallisuus ovat asioita, jotka...

Syväkeräys on käytössä kallista

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Vetoisuuksiltaan suuret maahanupotettavat syväkeräysastiat ovat suosittuja ratkaisuja suurissa taloyhtiöissä, mutta saattavat tulla käytössä kalliimmaksi, kuin jäteastiasuojat.

Suurin ero syntyy syväkeräyksen ja jäteastiasuojien välillä syntyy jätehuollon tyhjennysmaksuista ja kunnossapidon kustannuksissa. Siksi jätepisteen oikean tilavuuden määrittely on äärimmäisen tärkeää.

Sekajäte on kallein jätelaji. Siksi jätteiden lajittelu on paitsi ekologisesti, myös taloyhtiön talouden kannalta...

Onko taloyhtiösi jätekatos vakuutuspommi?

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Tämän jätepisteen palotuvallisuudesta on huolehdittu.

Paloturvallisuus on yksi tärkeimmistä asioista ottaa huomioon, kun taloyhtiön jätepistettä ollaan uusimassa. Se on äärimmäisen tärkeää paitsi asukkaiden turvallisuuden takia, myös vakuutuskorvausten kannalta vahingon sattuessa.

Jäteastia syttyvät vain aniharvoin “itsestään” palamaan. Valitettavan usein kyseessä on ilkivalta ja tuohotyö. Ensimmäinen askel onkin pitää huoli, ettei tuhopolttajalle anneta mahdollisuutta tehdä ilkivaltaa. Tämä...