Kirjoitukset ajalta syyskuu 2018

Osa 3: Dyykkaus

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

#Rakasturoskiksiin on Panu Musakan kirjoittama neliosainen blogisarja taloyhtiöiden
jätehuollosta ja niiden kehittämisestä. Blogi julkaistaan kerran viikossa.

Osa 1: Liity roskaväkeen!

maanantai 10. syyskuuta 2018

#Rakasturoskiksiin on Panu Musakan kirjoittama neliosainen blogisarja taloyhtiöiden
jätehuollosta ja niiden kehittämisestä. Blogi julkaistaan kerran viikossa.

Kiitos aherruksestasi, isännöitsijä!

maanantai 10. syyskuuta 2018Liian harva ymmärtää laadukkaan isännöinnin merkityksen. Itse olen päässyt tutustumaan isännöintialaan näköalapaikalta – taloyhtiöiden roskapisteiltä.

Minäpoika nimittäin kiertelen päivittäin taloyhtiöiden roskiksia. (Ihan työn puolesta.) Tykkään siitä hommasta. Pohdiskelen, minkälaisilla jätehuollon ratkaisuilla voisin kehittää kenties sinunkin isännöimäsi taloyhtiön arvoa, miten jätepisteistä voisi tehdä turvallisempia ja tehokkaampia – ja miten asukkaille saisi luotua sellaisen fiiliksen, että roskien ulos vieminen on ympäristöteko (koska sitähän se on!).

Jahka keksin, tulen kertomaan mietteeni sinulle ja talon väelle varttitunnissa.

Tätä työtä tehdessäni olen tavannut varovaisesti arvioiden noin 600 Suomen 3000:sta isännöitsijästä, todellisuudessa luultavasti paljon useamman. Kollegani ovat tavanneet silmästä silmään satamäärin lisää. Olen siis nähnyt, miten isännöintiala toimii ja voi – ja monen isännöitsijän ammattitaitoa ja asiakaspalvelualttiutta olen ihaillut.

Olen nähnyt isännöitsijöiden kädenjälkiä ja kuullut pihaparlamenttien arvioita taloyhtiöiden hoidosta. Palaute ei toki aina ole ollut pelkästään positiivista, mutta kokonaisuutena isännöintiala on ruohonjuuritasolta tarkasteltuna paljon mainettaan parempi.

Päätimme yrityksemme Hannoan väen kanssa osallistua ensimmäistä kertaa isännöintipäiville. Toivottavasti tapaamme Lahdessa 12.9.2018.

Mutta sitä ennen halusimme antaa sinulle, hyvä isännöitsijä, eräänlaisen hyväntahdon lahjan toivottavan tulevan yhteistyömme juhlistamiseksi. Halusin, että tämä lahja olisi jotain sellaista, mistä isännöitsijät saisivat jotain tärkeää työhönsä, jotain…niin no jotain ajattelun aminohappoja.

Näin etiäisen. Soitin Jari Sarasvuolle. Kerroin mitä halusin tehdä, Jari empi, vetosi kiireisiinkin toisaalla. Ymmärsin. Kerroin kuitenkin lisää kokemuksistani, ja opiskelin isännöintialan tutkimuksia. Kertasin oppimaani. Lopulta Jari suostui.

Siispä sinä, ystävämme, ja hyvä isännöintipäiville ilmoittautunut isännöinnin ammattilainen: saat meiltä isännöintipäivä-terveisen. Eli filkan. Klikkaa sivulle www.hannoa.fi/isannointi, niin saat meiltä veloituksetta Jari Sarasvuon näkemyksen tärkeästä työstänne.

Kenties Jarin videosta löytyy yksi ajatus, joka jää mieleesi itämään. Kenties se versoo oivalluksen, jonka ansiosta pärjäätte paremmin kiivaasti muuttuvalla isännöintikentällä. Tai kenties muistat jotain, jonka jo tiedät, mutta olet unohtanut – ja se osoittautuu myöhemmin ratkaisevaksi.

Tai ehkä tapahtuu jotain muuta. Oli niin tai näin – Jarilla ei ole tapana tuhlata kuulijoidensa aikaa.

Toivottavasti filkasta on sinulle iloa. Ja toivottavasti saamme jatkossakin tehdä yhteistyötä taloyhtiöiden arjen kohottamiseksi.


Paremman roskaväen puolesta,

Juha-Pekka Kotro
toimitusjohtaja, ja muutenkin roskaväkeä
045 7734 8018
juha-pekka.kotro@hannoa.fi