Hannoan rekrytointiprosessi uuden työntekijän silmin

keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Tuntea itsensä tervetulleeksi. Se, että tuntee tuovansa oman osaamisensa, persoonansa ja elämänkokemuksensa mukanaan yhteisen hyvän saavuttamiseksi uuteen työhön ja työpaikkaan niin, että kaikki hyötyvät. Siinä tiivistettynä uuden työntekijän tärkein olotila.

Hannoalla aloittaessani voin sanoa, että yllä olevat asiat toteutuivat hyvin. Lämmin vastaanotto, avunanto, vinkit ja huomiointi olivat läpi organisaation sellaisella tasolla, että olotila oli välillä jopa hämmentynyt.

Monesti pienet mutta isossa kuvassa todella tärkeät asiat erottavat yritykset toisistaan. Hannoalla työn tekemiseen tarvittavien välineiden hankkiminen jo ennen työn alkamista, tutustuttaminen työkavereihin, yhteystietojen jakaminen jne. ovat mallikkaalla tasolla.

Uskon, että alun tutustumisvaiheen jälkeen tukea saa myös kaupankäyntiin, tapaamisiin sekä syvällisempään oppiin työtavoista ja myytävistä tuotteista. Hannoalla ilmapiiri oman osaamisen kehittämiseen ja kouluttautumiseen on myönteinen. Sekin on hyvä asia, että koulutusta pyritään järjestämään juuri työtä tukemaan eikä pelkästään koulutuksen vuoksi.

Hannoa ei etsinyt täydellistä työntekijää vaan hyvää tyyppiä. Eikä pelkästään hyvää tyyppiä vaan henkilöä joka sopisi parhaiten nimenomaan haettuun työtehtävään ja tiimiin. Sain tilaisuuden olla tuo tyyppi, uusi pelaaja valmiiksi hyvässä joukkueessa.

Joukkue on silloin parhaimmillaan, kun yksilöt täydentävät, auttavat ja kannustavat toisiaan, myös kiireen keskellä. Kuva Hannoasta hyvänä joukkueena auttoi tekemään päätöksen siitä, että haluan rakastua roskiksiin, olla osa roskaväkeä ja auttaa omalta osaltani tekemään ihmisten asuinympäristöistä hiukkasen parempia paikkoja.

Itse työhönottoprosessi oli pitkä ja minut haastateltiin perusteellisesti. Ilmapiiri haastatteluissa oli hyvä ja minulta kysyttiin asioita, jotka laittoivat aidosti pohtimaan. ”Perinteisten kysymysten” ohella esitetyt haastavatkin kysymykset antoivat kuvan yrityksestä jossa työntekijöitä kuunnellaan, arvostetaan mutta samalla myös vaaditaan tuloksia ja sitoutumista. Ja näin sen pitää ollakin.

Arvostan sitä, että kaikkien mielipidettä kuunneltiin ja annettiin mahdollisuus tutustua uuteen mahdolliseen työkaveriin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Tästä on hyvä aloittaa.